Schmidt pozvao bh. političare da usaglase Izborni zakon

0 48

- Advertisement -

- Advertisement -

Visoki predstavnik Bosne i Hercegovine Christian Schmit pozvao je predstavnike političkih stranaka u Bosni i Hercegovini da se okupe i usaglase izborni zakon. Schmidt je, također, negirao navode da je bio na strani Hrvata i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) po pitanju izbornog zakona.

Govoreći za BHRT, Schmidt je rekao: “ Mora se sjesti za stol i pronaći zajedničko rješenje jer to i jest uloga politike. Europska unija i međunarodna zajednica vrlo rado će u tome pomoći (izmjena Izbornog zakona), međutim odgovornost za ovo leži na izabranim predstavnicima različitih stranaka i različitih naroda u BiH“. 

Njemački političar je, također, negirao navode da je vodio pro-HDZ politiku. Definirajući takve kritike kao “čitanje misli”. 

– Ja sam impresioniran koliko ‘čitača misli’ ima u regiji jer te misli o kojima se izvještava i koje su, navodno, skrivene u mojoj glavi, uopće nisu tu, kazao je Schmidt na novinarsko pitanje. 

Osim toga, novoizabrani visoki predstavnik Christian Schmidt, krizirao je i bojkot funkcioniranja državnih institucija od strane političara iz bh. entiteta RS. 

- Advertisement -

- Advertisement -

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.