Počela proizvodnja novih "čuvara" turske obale

0 42

- Advertisement -

Počela je serijska proizvodnja 122 kontrolna broda, koje će odbrambena i brodograđevna industrija nabaviti za potrebe sigurnosnih snaga turske obale.

- Advertisement -

Šef Ureda odbrambene industrije Predsjedništva Republike Turske İsmail Demir rekao je da nastavljaju svoje napore kako bi bezbjednosnim  obalnim snagama  obezbijedili najsavremenija vozila i opremu.

– Sada započinjemo masovnu proizvodnju našeg kontrolnog broda. S projektom u kome ćemo proizvesti 122 broda za zapovjedništvo obalne straže i Glavnu upravu za sigurnost,  imamo za cilj učinkovitije provoditi borbu protiv ilegalnih migracija, potragu i spašavanje, borbu protiv krijumčarenja i sigurnosne operacije na moru, rekao je šef Ureda odbrambene industrije, Ismail Demir.

U okviru Sporazuma o kontrolnim brodovima, koji je potpisan između brodogradilišta Ares i Ureda odbrambene industrije, nabavit će se 122 broda kako bi se zadovoljile potrebe zadataka Komande obalne straže i Glavne uprave za sigurnost.

U skladu s tim, borba protiv ilegalne migracije, aktivnosti traganja i spašavanja, borba protiv krijumčarenja i operacije sigurnosti učinkovito će se provoditi u okolnim morima i kopnenim vodama.

Završna faza je dostignuta u okviru kvalifikacijskih aktivnosti za prvi čamac čija je proizvodnja završena. Za prvi čamac provedena su navigacijska i strukturna ispitivanja, a nastavlja se završna faza, faza operativnog ispitivanja. U isto vrijeme počele su i aktivnosti masovne proizvodnje.

Izvor: Yeni Safak/Balkan News

- Poruke naših sponzora -

- Advertisement -

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti objavljena.